Om  
Jacob Mark

Jacob Mark vender tilbage til partifronten til sommer

SF's gruppeformand Jacob Mark har været sygemeldt med mistet syn og stress siden november, men ser nu frem til en øjenoperation og forventer at vende tilbage til den politiske manege til sommer. 

SF's gruppeformand Jacob Mark blev i november ramt af alvorligt stres og har siden da været sygemeldt. Nu ser han lys forude.
SF's gruppeformand Jacob Mark blev i november ramt af alvorligt stres og har siden da været sygemeldt. Nu ser han lys forude.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

I november måtte Jacob Mark trække stikket, da han mistede det meste af synet på højre øje og en stor del af synet på venstre øje. Det hang til dels sammen med mange års stres, der for sent gik op for ham, og tvang ham ud i en øjeblikkelig sygemelding.

Han er nu i bedring og ser frem til at kunne modtage behandling og en øjenoperation indenfor den næste måned. Det betyder, at han håber på at kunne vende tilbage til den politiske scene til sommer, skriver han på Facebook

"Jeg savner det. Jeg savner mine kollegaer. Jeg savner at gøre en forskel. Jeg savner debatterne og dialogen med jer. Jeg synes ikke jeg er færdig, selvom jeg troede det i november," skriver han og fastslår, at han har klare ambitioner om og udsigt til at blive frisk tids nok.

Fremtiden er dog ikke sat i sten. Øjensygdom skyldte ifølge SF-politikeren selv en langvarig overbelastning af kroppen. Den politiske pause har givet ham tid til at komme sig, men de mange års udbrændthed har betydet, at den ikke helt uproblematiske behandling er den eneste udvej.

Behandlingen er dog i restorde i hele verden, som Jacob Mark derfor nu afventer. Han skulle formentlig kunne få operationen overstået i højre øje i næste måned.

 

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Mark

MF, gruppenæstformand (SF)
bachelor i journalistik, politik og administration (Roskilde Uni. 2017)

0:000:00