Julesamtale med Karsten Hønge

JULESAMTALE: Karsten Hønge (SF) kobler af med rockmusik og kan ikke fordrage ømskindede politikere, der tager sig selv alt for højtideligt. Det afslører han blandt andet i dagens kalenderinterview.

Karsten Hønge (SF) er vild med tv-serierne <i>Breaking Bad</i> og <i>Boston Legal</i>. Derudover ser han stand-up og kan godt lide at lytte til <i>Bruce Springsteen and the E Street Band</i>.
Karsten Hønge (SF) er vild med tv-serierne Breaking Bad og Boston Legal. Derudover ser han stand-up og kan godt lide at lytte til Bruce Springsteen and the E Street Band.Foto: Altinget
Franka Lykke Vedel Kessing
Fakta
Karsten Hønge er født 25. september 1958 i Nykøbing Mors.

Han er uddannet tømrer i 1983. Og har tidligere blandt andet været formand for Forbundet Træ-Industri-Byg fra 1997 til 2006.  

Han blev valgt ind i Folketinget i Fyns Storkreds i 2015 og har tidligere været folketingsmedlem fra 2007 til 2011. Derudover har han været m
edlem af Fyns Amtsråd fra 2002 til 2006, af byrådet i Odense Kommune 2006-2007 og af regionsrådet i Region Syddanmark fra 2013 til 2015.

Karsten Hønge er beskæftigelsesordfører, transportordfører, erhvervsuddannelsesordfører, landdistrikts- og øordfører, grønlandsordfører og færøerneordfører for SF.

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg er ikke gået ind i politik og kommer aldrig til det. Sådan tænker jeg virkelig ikke om det. Ved at gå ind i politik antyder jeg, at jeg har en eller anden karriere kørende. At det er noget, jeg vil for politikkens skyld, og sådan er det ikke.

Jeg har svært ved at finde mig i ting – ikke kun stor social uretfærdighed, men også på det mindre plan – jeg gider ikke at blive kostet rundt med.

Karsten Hønge (SF)
Medlem af Folketinget

Hvornår blev du så politisk interesseret?

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00