Klart flertal bakker op om socialt taxameter

TAXAMETER: 60 procent af danskerne bakker op om regeringens ønske om at indføre et socialt taxameter på gymnasierne og erhvervsskolerne. Målingen glæder Socialdemokraterne og Enhedslisten.

Der er bred opbakning blandt danskerne til at indføre et socialt taxameter på ungdomsuddannelserne, viser en ny måling.
Der er bred opbakning blandt danskerne til at indføre et socialt taxameter på ungdomsuddannelserne, viser en ny måling. Foto: Colourbox
Per Bang Thomsen
Fakta

Det står der om taxameterreformen i regeringsgrundlaget: 

Regeringen vil desuden nedsætte et udvalg, som skal udarbejde forslag til en taxameterreform, der fordeler ressourcerne til ungdomsuddannelserne mere retfærdigt.

Taxametersystemet skal bl.a. tage højde for uddannelsesstedernes forskellige geografiske og sociale udfordringer. Det vil bl.a. forbedre uddannelsesdækningen i yderområderne.


Kilde: Regeringsgrundlaget

Der er brug for at give en ekstra pose penge til de gymnasier og erhvervsskoler, som har flest ressourcesvage unge.

Det mener et klart flertal af danskerne ifølge en ny meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for Altinget | Uddannelse.

Her svarer næsten 60 procent af de mere end 1.100 adspurgte danskere, at der er brug for et socialt taxameter på landets ungdomsuddannelser. 24 procent svarer, at det ikke er nødvendigt, mens resten svarer ”ved ikke” (se diagrammet i bunden af artiklen).

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

"Landets gymnasier og erhvervsskoler får i dag størstedelen af deres indtægter fra et statsligt taxametersystem, hvor pengene bliver fordelt efter antallet af elever på skolen. Der er dog planer om at indføre et såkaldt socialt taxameter på ungdomsuddannelserne. Det vil betyde, at skoler med mange ressourcesvage elever fremover vil få mere i offentlig støtte end de skoler, som har mange ressourcestærke elever. Hvilket udsagn er du enig i?"

  • Der er brug for et socialt taxameter på ungdomsuddannelserne (58,6 procent)
  • Der er ikke brug for et socialt taxameter på ungdomsuddannelserne (23,9 procent)
  • Ved ikke (17,5 procent)


Kilde: A&B Analyse 


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00