Kommunalvalg: Skolen bliver et afgørende emne

PRIORITETER: Folkeskolen er det næstvigtigste emne for vælgerne op til efterårets kommunalvalg, kun overgået af ældrepleje. Sager om skolelukninger kan afgøre lokale valg og borgmesterskæbner, vurderer kommunalforsker Roger Buch.

Foto: Steffen Ortmann/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Langt hovedparten af forældrene synes, det er en dårlig ide at lukke den lokale skole. Det synes i øvrigt også den lokale købmand og de andre beboere i landsbyen

Roger Buch
Forskningschef, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Når danskerne til efteråret går til valgurnerne for at vælge 98 kommunalbestyrelser og borgmestre, bliver folkeskolerne afgørende for, hvor krydset bliver sat.

Næst efter ældreområdet er folkeskolerne nemlig det vigtigste politiske emne til kommunalvalget, som bliver afholdt 21. november 2017.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Norstat for Altinget.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt
"Der skal være kommunalvalg til efteråret. Hvilke emner er mest afgørende for dig, når du skal sætte krydset ved valget? (sæt max tre krydser)"

Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1000 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 17.-23. maj 2017.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00