Konservative kræver aftale om opkvalificering splittet i to

HÅRDKNUDE: Regeringen vil bruge 390 millioner fra råderummet på at hæve dagpengesatsen for ledige i uddannelse. Det nægter Konservative at lægge mandater til, og derfor kræver partiet nu aftalen delt i to.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) presses nu af Konservative, der ønsker, at forhandlingerne om en opkvalificeringsreform ender med to separate aftaler. 
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) presses nu af Konservative, der ønsker, at forhandlingerne om en opkvalificeringsreform ender med to separate aftaler. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Hvis beskæftigelsesministeren mangler et flertal for at hæve dagpengesatsen, skal han bare ringe.

Karsten Hønge (SF)
Beskæftigelsesordfører

Der foregik hårde armlægninger i Beskæftigelsesministeriet mandag formiddag, da regeringen forsøgte at lande en aftale om opkvalificering af ledige. 

Regeringen lægger op til at bruge 750 millioner kroner i alt på aftalen. Det er planen, at den skal fremsættes som lovforslag torsdag.

En del af midlerne kommer fra et forlig indgået i 2014, og derfor har regeringen valgt at forsøge at forhandle en samlet aftale på plads med forligspartierne Venstre, Radikale, Dansk Folkeparti og Konservative. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00