Kritik af regeringen: Sylter 10. klasse

KRITIK: Dansk Erhverv, DA, Venstre, DF og Radikale efterlyser svar fra regeringen om 10. klasses fremtid. I 2018 besluttede et bredt flertal at se på en erhvervsretning af 10. klasse, men regeringen sidder på hænderne, lyder kritikken.

Partier og aktører savner svar fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).
Partier og aktører savner svar fra børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Der er behov for at udvikle 10. klasse, hvis målet om at få flere på erhvervsuddannelserne skal nås.

Det mener flere aktører og partier, som kritiserer regeringen for ikke at gøre noget ved sagen.

I 2018 blev et bredt flertal ellers enig om at undersøge, hvordan 10. klasse kunne rettes mere imod erhvervsuddannelserne. 

Dokumentation

Det mener DA og Dansk Erhverv, der bør gøres med 10. klasse:

Jannik Bay, Dansk Arbejdsgiverforening:

”10. klasse skal ikke bare være en forlængelse af folkeskolen. Hele udskolingen bør generelt have øget fokus på praksisfaglig læring. Vi skal skabe bedre afsæt for at unge kan træffe et nuanceret og oplyst valg om ungdomsuddannelse. Der er en skævhed i dag. Her mener vi, at det er særligt relevant at se på, hvordan man kan få øget praksisfaglighed ind i 10. klasse”

Claus Rosenkrands Olsen, Dansk Erhverv:

”10. klasse skal ikke blot være en forlængelse af grundskolen, men reelt være et tilbud for dem, som har brug for et ekstra skoleår. Og skeler man til de uddannelsespolitiske mål, bør fremtidens 10. klasse også spille en mere aktiv rolle for at fremme viden og interesse om de fag og muligheder, der er i erhvervsuddannelserne.”

”I den mere ambitiøse ende kunne det også være relevant at tænke det 10. skoleår ind i et større arbejde med at analysere og gentænke sammenhængen i vores ungdomsuddannelser med afsæt i de unges forudsætninger og ønsker, samfundets behov og de traditioner og idealer vi står på i dansk uddannelsespolitik.”


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00