LA: Lav rejsehold mod social kontrol og radikalisering

REJSEHOLD: Liberal Alliance vil have et rejsehold, som skal hjælpe skoleledere og lærere med at opdage radikalisering og social kontrol. Der er allerede ”alarm-systemer” på plads, lyder reaktionen fra undervisningsministeren.

Liberal Alliance vil forhindre, at Hizb ut-Tahrir (billedet) og andre organisationer får et radikaliserende tag i unge på landet uddannelsesinstitutioner. Et nationalt rejsehold skal være med til at løfte den opgave, lyder det fra partiet. 
Liberal Alliance vil forhindre, at Hizb ut-Tahrir (billedet) og andre organisationer får et radikaliserende tag i unge på landet uddannelsesinstitutioner. Et nationalt rejsehold skal være med til at løfte den opgave, lyder det fra partiet. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix
Tyson W. Lyall

Det er nemt at se et blåt mærke, men hvordan opdager man, at en folkeskoleelev er ved at blive giftet væk imod sin vilje?

Det spørgsmål stillede Liberal Alliances socialordfører, Laura Lindahl, sig selv efter mødet med en ung pige på opholdsstedet RED-Safehouse

En del af løsningen må være, konkluderede Laura Lindahl efterfølgende, at der oprettes et nationalt rejsehold til at hjælpe ledere og lærere i uddannelsessystemet med at opdage radikalisering, social kontrol, homofobi mm.

0:000:00