Lærerformand advarer mod ”utidige” løfter om lønstigninger

Hvor FOA, BUPL og Dansk Sygeplejeråd har rost statsminister Mette Frederiksen for at åbne for lønstigninger til offentlige ansatte, er lærerne kritiske.

Sygeplejerskerne har siden sidste års strejke presset på for at få mere i løn og mindst 5.000 kroner mere i grundløn. For nylig har statsminister Mette Frederiksen åbnet for at diskutere løn, men det er utidigt, lyder det fra lærerne, som mener, at politikerne bør afvente Lønstrukturkomitéen. 
Sygeplejerskerne har siden sidste års strejke presset på for at få mere i løn og mindst 5.000 kroner mere i grundløn. For nylig har statsminister Mette Frederiksen åbnet for at diskutere løn, men det er utidigt, lyder det fra lærerne, som mener, at politikerne bør afvente Lønstrukturkomitéen.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Statsminister Mette Frederiksen (S) og de partier, som allerede nu vil give offentlige ansatte mere i løn, er i færd med at stikke dem blår i øjnene.     

Sådan lyder det fra formanden for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen, som advarer politikerne mod at love lønstigninger, før regeringens lønstrukturkomité har afleveret sine konklusioner.