Lærerstuderende alene under praktik: "Flere steder er der måske ikke engang praktikvejledere. Der mangler bare ressourcer"

Mere end hver 10. vil ikke anbefale andre at komme i praktik det sted, de lige har været, viser evaluering fra Københavns Professionshøjskole. Problemet med praktikken er nationalt, lyder det fra Lærerstuderendes Landsforening. 

Arkivfoto: "Jeg tror ikke, at der er nok skoler, der i dag er i stand til at løse den opgave, vi har stillet i den nye læreruddannelse. Det er en større opgave, der kræver flere ressourcer," siger formanden for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen. 
Arkivfoto: "Jeg tror ikke, at der er nok skoler, der i dag er i stand til at løse den opgave, vi har stillet i den nye læreruddannelse. Det er en større opgave, der kræver flere ressourcer," siger formanden for Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Sofie Ewertsen Nissen

Nye tal fra Københavns Professionshøjskole viser, at mere end hver femte lærerstuderende oplever at have udført opgaver primært alene og uden vejledning.

”Det er ikke overraskende, at flere studerende oplever at være overladt til sig selv. Der er store mangler i praktikken, og det er et problem den nye læreruddannelse blandt andet skal i mødekomme,” siger formand for Lærerstuderendes Landskreds Anneline Larsen.

I 2020 oplevede 16,4 procent af de lærerstuderende at have udført arbejdsopgaver primært alene og uden vejledning under praktikken. I 2022 var det tal steget til 22,4 procent.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00