Lego Fonden: Derfor vil vi ud i klasselokalerne

Landets næststørste fond har i løbet af de sidste fem år bevæget sig ind i kernen af den danske uddannelsessektor. Lego Fonden vil dyrke læring gennem leg og går direkte efter at påvirke de uddannelser, som former folkeskolelærere og pædagogers kompetencer. Nu får fonden besøg af Folketingets børne- og undervisningsudvalg.  

Lego Fonden vil frikøbe lærernes tid til at de kan reflektere over egen praksis og få mere tid til at udvikle sjove, didaktiske designs,” siger programchef Lena Venborg. Billedet er fra Vorbasse skole. 
Lego Fonden vil frikøbe lærernes tid til at de kan reflektere over egen praksis og få mere tid til at udvikle sjove, didaktiske designs,” siger programchef Lena Venborg. Billedet er fra Vorbasse skole. Foto: Lego Fonden
Mikala Satiya Rørbech

”Det handler selvfølgelig om børnene,” lyder det indledende fra Lego Fonden danske programchef Lena Venborg Pedersen. Hun er i telefonen fra legekoncernens hjemstavn i Billund.
Til september får de besøg af Børne og undervisningsudvalget. Ordførerne er inviteret på studietur for at opleve Børnenes hovedstad, og nogle af de andre initiativer, som Lego Fonden har gået og puslet med de sidste fem år.

”Resultaterne begynder at blive synlige nu, fordi vores partnere ude på læreruddannelserne begynder at blive tydelige. Vi har gået bagved og under radaren i lang tid, og det er egentlig en bevidst beslutning. For vores tilgang er, at vi må bevise vores værd, inden vi går ud og praler,” siger Lena Venborg.  

 

FAKTA: Derfor gør fondene en forskel på skoleområdet
  • Det beløb, som fondene tilsammen skyder ind i uddannelsessektoren nationalt og globalt er vokset eksplosivt. Fra 76 millioner kroner i 2017 til 2,4 milliarder i 2021.
  • Lego Fonden er ikke alene om at prioritere børn, unge og uddannelse, men til forskel fra de andre store fonde på området – fx A.P. Møllerfonden, Velux Fonden og Novo Nordisk Fonden, er det Lego Fondens altoverskyggende filantropiske mission at fremme læring gennem leg. 
  • I 2022 uddelte Lego Fonden 3,18 milliarder kroner til 117 partnere i Danmark og 63 andre lande, og af fondens hjemmeside fremgår at det langsigtede mål er at nå ud til 75 millioner skolebørn.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00