Liberal Alliances tre ønsker til finansloven

Finansordfører Ole Birk Olesen (LA) holder tale i salen 22. oktober 2015. 

Registreringsafgift, grundskyld og friskoler. De tre områder fremhævede Ole Birk Olesen under finanslovsdebatten. 

Registreringsafgiften gør livet vanskeligt for børnefamilier, der har brug for en rummelig bil. Det er urimeligt, at ejendomsskatten er væsentligt mindre i Tønder fremfor København, når husene begge koster det samme, og så får friskolerne for lidt i støtte. 

Det er de tre ting, som Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, fremhævede i forbindelse med de kommende forhandlinger om finansloven for 2016. 

Liberal Alliance er blandt andet uenige i besparelserne på forskning og indekseringen af udligningsafgiften på dieselbiler fra år til år, pointerede Ole Birk Olesen. Han tilkendegav dog samtidig, at finansloven er et kompromis mellem flere partier: 

“Vi har det sådan med en finanslov, at vi vil prøve at forhandle noget af det ud. Og med andre ting må vi også bare acceptere, at hvis man vil have noget gennemført og skal have andre partiers hjælp til det, så må man også hjælpe de andre partier med at få deres ting gennemført. Og hvis man bagefter kan se på det samlede billede af en finanslov og sige, at det samlet set blev bedre, så kan man være med i en aftale.”

Ole Birk Olesen fremhævede under debatten, at Liberal Alliance i deres finanslovudspil har sat penge af til foreløbigt at fastfryse grundskylden

 

Forrige artikel V: Effektiviseringer skader ikke læreruddannelserne V: Effektiviseringer skader ikke læreruddannelserne Næste artikel V om for lange skoledage: Det var ikke intentionen V om for lange skoledage: Det var ikke intentionen