SF lancerer nyt skoleudspil: Kortere skoledage og mindre klasser

I anledning af sit sommergruppemøde har SF præsenteret et nyt skoleudspil med en række forslag til, hvordan folkeskolen skal indrettes på ny. Gense pressemødet her.

Mads OutzenEmma Qvirin Holst

Skoledagene skal være kortere, hvilket skal give ressourcer til mindre skoleklasser.

Sådan lyder det fra SF i et nyt skoleudspil, som partiet har præsenteret på et pressemøde i anledning af partiets sommergruppemøde.

”Folkeskolen skal øverst på den politiske dagsorden,” siger SF-formand Pia Olsen Dyhr, som understreger, at SF ”har svært ved at se en finanslov, der ikke giver et løft af folkeskolen”.

Konkret ønsker partiet, at folkeskolerne sættes fri til at kunne tilrettelægge de rammer, der giver bedst mening for deres elever. Derudover skal der også laves minimumsnormeringer i skolerne, ligesom der skal være et loft på 24 elever per klasse.

De mindre klasser skal blive en realitet ved at skære skoledagenes længde ned.

Tid til et løfte om opgør med ulige løn

Pressemødet finder sted på Læssøegades Skole i Aarhus, og beliggenheden understreger, at skoleudspillet var partiets primære budskab. Men Pia Olsen Dyhr nævner også et par af partiets andre mærkesager frem mod de kommende finanslovsforhandlinger.

Blandt andet går partiet til forhandlingerne med et krav om, at der skal afsættes midler til at sikre rent grundvand i Danmark.

Derudover er tiden også kommet til investeringer i velfærden, hvor SF især ser mod fødegangen, hvor partiet blandt andet foreslår, at fødende skal have ret til to dages barselsophold efter fødslen.

Endelig sendte Pia Olsen Dyhr også en hilsen til beskæftigelsesministeren og statsministeren. Ifølge SF er tiden kommet til, at regeringen skal love at arbejde for reel ligeløn for typiske kvindefag. Beskeden kommer som følge af sygeplejerskernes strejke, som snart har stået på i to måneder.

”Jeg vil gerne sige direkte til vores beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og statsminister Mette Frederiksen. Det er på tide med et løfte fra Christiansborg om, at vi er klar til at udjævne den ulige løn, vi har i den offentlige sektor,” siger Pia Olsen Dyhr.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Jacob Mark

MF, gruppenæstformand (SF)
bachelor i journalistik, politik og administration (Roskilde Uni. 2017)

Sisse Marie Welling

Sundheds- og omsorgsborgmester (SF), Københavns Kommune, fungerende formand, KL's Sundheds- og Ældreudvalg
cand.mag. i historie (Københavns Uni. 2017)

0:000:00