LO: Fleksuddannelsen er ingen mirakelmedicin

INTERVIEW: En tosporet fleksuddannelse er vejen frem, men den er ikke svaret på alle ungdomsuddannelsernes problemer. Det mener LO, som sætter spørgsmålstegn ved Mette Frederiksens (S) retorik, men ser frem til at diskutere emnet ved trepartsforhandlingerne.
LO-sekretær Ejner K. Holst mener, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skal passe på med at tale fleksuddannelsen for meget op.
LO-sekretær Ejner K. Holst mener, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) skal passe på med at tale fleksuddannelsen for meget op.Foto: Pressefoto

Vi skal fokusere på den store gruppe af unge, hvis eneste problem er, at de mangler noget grundlæggende viden eller ikke ved, hvor de skal hen.

Ejner K. Holst
LO-sekretær

Der er utrolig mange aktører, der gerne vil smide salt i den gryderet, som fleksuddannelsen er. Og det bliver selvfølgelig en øvelse for ministeren at tackle det.

Ejner K. Holst
LO-sekretær
Fakta
Arbejdsgivernes Elevrefusion (AER) er en ordning, som private og offentlige virksomheder betaler til. Pengene bruges til at kompensere virksomheders lønudgifter, når deres praktikanter i perioder er tilbage på skolebænken.

Formålet med AER er at skaffe flere praktikpladser inden for erhvervsuddannelserne.

Regeringen har i forbindelse med "Lov om ændring af lov om Arbejdsgivernes Elevrefusion og lov om erhvervsuddannelser", der blev 3. behandlet kort før jul, hævet AER-bidraget med ca. 390 kr. årligt fra 2012-2014.


Kilde: www.ft.dk, www.atp.dk

Som Altinget | Uddannelse igennem de seneste uger har beskrevet, er støtten til fleksuddannelsen stor. Aktører som DI, Danske Erhvervsskoler og Dansk Folkeoplysnings Samråd bakker alle op om regeringens plan om en ny fleksibel ungdomsuddannelse.

Det gør LO også. Faktisk synes fagorganisationen, at fleksuddannelsen er en rigtig god ide, fortæller LO-sekretær Ejner K. Holst. Men han er ikke ubetinget tilfreds med den retorik, regeringen til tider har brugt om uddannelsen. Særligt en række udtalelser fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har han svært ved at støtte op om.

"Det er interessant, at beskæftigelsesministeren fokuserer på fleksuddannelsen, men hun omtaler den lidt som en slags mirakelmedicin. Den store gruppe unge, som vi skal have løftet ud af forsørgelse, hører - set med mine øjne - ikke alle hjemme i en fleksuddannelse," siger han og advarer imod at give fleksuddannelsen frelser-status.

0:000:00