Minister: Alvorligt at børn bliver syge af folkeskolereformen

TV: Regeringen vil justere folkeskolereformen, så børn ikke bliver stressede af en lang skoledag. Det siger undervisningsminister, Merete Riisager (LA).

Henrik Axel Lynge Buchter

De justeringer, vi kommer til at foretage, og allerede har foretaget, har også fokus på, at børnene har et velfungerende børneliv i det hele taget.

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

"Det er ikke i orden, hvis en speciallæge i børnesygdomme oplever, at flere børn mistrives og bliver syge som følge af folkeskolereformen. Det tager jeg meget alvorligt."

Sådan sagde undervisningsminister Merete Riisager (LA) onsdag i folketingssalen, da Dansk Folkepartis børneordfører spurgte til ministerens reaktion på, at en børnelæge har advaret om, at børn er syge med stress.

I salen sagde Merete Riisager, at regeringen vil foretage justeringer af folkeskolereformen, som sikrer, at børn har et godt liv og ikke bliver stressede.

Dokumentation

Spørgsmålet fra Pernille Bendixen (DF) til undervisningsministeren lød:

Vil ministeren kommentere artiklen på TV2.dk af 17. april 2017 »Børnelæge advarer: Vi gør børn syge med stress«, hvor en børnelæge udtaler, at folkeskolereformen er skyld i, at børn og unge har stress?


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00