Minister: Politiets opgave er at beskytte lærerne

TRUSSEL: DF bad onsdag børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) oplyse, hvordan hun vil beskytte læreres undervisning om ytringsfrihed. Det er politiets opgave at beskytte lærerne, lød svaret.

”Der er en politimæssig opgave at stå for at beskytte landets lærere," siger Pernille Rosenkrantz-Theil.
”Der er en politimæssig opgave at stå for at beskytte landets lærere," siger Pernille Rosenkrantz-Theil.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Folkeskoleordfører Alex Ahrendtsen (DF) forlod onsdag eftermiddag Folketingssalen uden at have fået nævneværdigt svar på sine medbragte spørgsmål til børne- og undervisningsministeren.

DF’eren ville under spørgetiden blandt andet gerne have svar på, hvilke foranstaltninger Pernille Rosenkrantz-Theil vil ”tage i brug for at beskytte lærere og elevers undervisning om ytringsfrihed”.

Ministerens svar åbenbarede imidlertid ingen initiativer på hendes eget ressortområde.

Dokumentation

Spørgsmålet fra Alex Ahrendtsen (DF) til børne- og undervisningsministeren lød:

"Har ministeren i sinde at sikre en fri, demokratisk undervisning i danske folkeskoler og gymnasier, og hvilke foranstaltninger vil ministeren tage i brug for at beskytte lærere og elevers undervisning om ytringsfrihed, set i lyset af at en dansk lærer er blevet truet til tavshed efter at have undervist i sagen om Muhammedtegningerne?”


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00