Minister vil lave et nyt rådgivningsforum for gymnasierne

GYMNASIER: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) vil lukke to grupper, der følger gymnasiereformen fra 2017. I stedet vil hun oprette et nyt rådgivningsforum for de gymnasiale uddannelser. Ideen møder modstand i forligskredsen.

Børne- og undervisningsministeren vil slå to grupper sammen og oprette et nyt rådgivningsforum for gymnasie-området i stedet.
Børne- og undervisningsministeren vil slå to grupper sammen og oprette et nyt rådgivningsforum for gymnasie-området i stedet.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Simon Engell KjøllerTyson W. Lyall

Der er i dag fire fora under Børne- og Undervisningsministeriet, som drøfter og rådgiver om de gymnasiale uddannelser. 

Det skal der ikke være i fremtiden, hvis det står til Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun vil nemlig lukke de to af slagsen, som kom med gymnasiereformen fra 2017 (interessentfølgegruppen og aftagerpanelet).

Dokumentation

Rådgivningsgrupper for de gymnasiale uddannelser

Interessentfølgegruppen til gymnasiereformen
Følgegruppen blev nedsat til at bidrage til løbende dialog mellem ministeriet og de aktører, der skal realisere initiativerne i den politiske aftale om reformen.

Gruppen blev nedsat i oktober 2016 og sat til at mødes tre gange årligt frem til udgangen af 2020.

Blandt medlemmerne af gruppen er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Danmarks Private skoler, Danske Gymnasier, VUC og elevorganisationerne fra erhvervsskoler, handelsskoler og gymnasier.

Aftagerpanelet til at følge gymnasiereformen
Gymnasiereformen, der blev implementeret fra skoleåret 2017/18, følges af et aftagerpanel. Hvert andet år afleverer de en rapport til Undervisningsministeren, som efterfølgende drøftes med forligskredsen.

Panelet mødes to gange årligt - første gang var i efteråret 2017. Ifølge en oversigt fra Børne- og Undervisningsministeriets er aftagerpanelet er en løbende gruppe og har ingen slutdato. Pernille Rosenkrantz-Theil ønsker nu at nedlægge aftagerpanelet.

Rådet for Demokratisk Dannelse
Rådgivningsgruppen for demokratisk dannelse på ungdomsuddannelserne er sat i verden for at komme med anbefalinger til lærere, lederne og børne- og undervisningsministeren på baggrund af forelagte cases med situationer, der kan udfordre det demokratisk dannende læringsmiljø. Merete Riisager nedsatte rådgivningsgruppen i oktober 2018.

Af kommissoriet fremgår det, at gruppen fungerer frem til udgangen af 2020 medmindre andet besluttes. Ifølge en oversigt fra Børne- og Undervisningsministeriets er afslutningen på arbejdet uafklaret.

Rådet for Faglighed i de Gymnasiale Uddannelser
Rådet blev nedsat af Merete Riisager i november 2018 med henblik på løbende at følge og vurdere fagligheden i gymnasiet.

Rådet fik til opgave løbende at rådgive ministeren og komme med konkrete anvisninger og anbefalinger til, hvordan fagligheden i gymnasiet kan styrkes og følges fremadrettet.

Ifølge en oversigt fra Børne- og Undervisningsministeriets er rådet er en løbende gruppe og har ingen slutdato.

Kilde: Børne- og Undervisningsministeriet


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00