Ny aftale: Bredt flertal enige om penge til FGU-lærere og screening af voksne

Fremover skal forældre til ordblinde børn tilbydes en screening for læsevanskeligheder. Samtidig afsætter partierne bag ny ordblindepakke 43 millioner kroner til at efteruddanne FGU-lærere. "Nu kan FGU blive et ordblindevenligt miljø," siger Frederik Vad (S).

"Mange af de forældre, der får børn nu, blev ikke selv fanget, da de gik i skole. Så nu håber vi at fange dem gennem deres børn," siger Frederik Vad (S), der har gjort kampen for ordblinde unge og voksne til en politisk mærkesag.
"Mange af de forældre, der får børn nu, blev ikke selv fanget, da de gik i skole. Så nu håber vi at fange dem gennem deres børn," siger Frederik Vad (S), der har gjort kampen for ordblinde unge og voksne til en politisk mærkesag.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Fremover skal forældre til ordblinde børn have tilbud om en screening. 

Tiltaget er ét af flere i en ny aftale, Ordblindepakke 5. Bag aftalen står et bredt flertal af Folketingets partier.

"Mange af de forældre, der får børn nu, blev ikke selv fanget, da de gik i skole. Så nu håber vi at fange dem gennem deres børn," siger Frederik Vad (S), som mandag eftermiddag er på vej til arrangementet 'Ordblindeløftet' i Slagelse i anledning af den internationale Ordblindeuge. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00