Ny kortlægning: Beskæftigelsesministeriet stiller skarpt på gruppen af unge uden uddannelse eller beskæftigelse

Mange unge uden job og uddannelse har psykiatriske diagnoser, en tung social baggrund og svag faglighed, fastslår Beskæftigelsesministeriet i ny kortlægning.

<div>Selvom ledigheden de seneste år har været rekordlav, er der fortsat en stor gruppe unge, der hverken er i beskæftigelse eller uddannelse, og som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse. En ny rapport tegner et portræt af gruppen.</div>
Selvom ledigheden de seneste år har været rekordlav, er der fortsat en stor gruppe unge, der hverken er i beskæftigelse eller uddannelse, og som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse. En ny rapport tegner et portræt af gruppen.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

De cirka 43.000 unge unge uden job eller uddannelse slår negativt ud på en række statistikker sammenlignet med deres jævnaldrende. Mange har psykiatriske diagnoser, en tung social baggrund og svag faglighed.

Det fastslår Beskæftigelsesministeriet i en ny publikation om unge mellem 15 og 24 år, som ikke har en ungdomsuddannelse og ikke er i gang med enten uddannelse eller job.

Her kan man blandt andet læse, at 48 procent har gået på en gymnasie- eller erhvervsuddannelse, men er droppet ud.

0:000:00