Ny metode skal engagere unge på erhvervsskoler i frivilligt arbejde

BEVILLING: Frivilligcenter får over en million kroner til at engagere elever på erhvervsskoler i frivilligt arbejde. Deres kompetencer er efterspurgte i foreningerne, fastslår leder.

Ny metode har engageret unge på uddannelse i frivilligt arbejde. Her bliver unge lært op i at køre såkaldte rickshaws hos foreningen Cykling uden alder, som kører ture med plejehjemsbeboere.
Ny metode har engageret unge på uddannelse i frivilligt arbejde. Her bliver unge lært op i at køre såkaldte rickshaws hos foreningen Cykling uden alder, som kører ture med plejehjemsbeboere.Foto: Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby
Rasmus Dahl Løppenthin

Den enkelte unge står jo både til ansvar over for eksempelvis det plejehjem, som forventer, at de kommer. Men pludselig står de også til ansvar over for deres venner på skolen. Det har haft en enorm betydning.

Thorbjørn Lautrop Nielsen
Leder, Frivilligcenter Vesterbro/Kgs. Enghave/Valby

Tuborgfondet har besluttet at bevilge 1,1 millioner kroner til en ny satsning, der skal engagere flere unge på erhvervsskoler og i 10. klasser i foreningslivet.

Arbejdet er baseret på en ny metode kaldet gruppefrivillighed, som er udviklet af Frivilligcenter Vesterbro/Kongens Enghave/Valby.

Man har testet den i en pilot på et gymnasium og en sosu-skole i København. Her har man rekrutteret omkring 30-40 elever på hver skole, som har forpligtet sig til at arbejde frivilligt med ugentligt at cykle ture med demente.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00