Ny rapport: Her kan velfærdsuddannelser hente manglende studerende fra

Der afvises årligt tusinder af motiverede ansøgere til de fire velfærdsuddannelser, der samtidig er enorm mangel på arbejdskraft fra. Ny rapport fra tænketanken DEA kortlægger, hvor de manglende studerende muligvis kan findes.

Der er mangel på sygeplejersker landet over, ligesom der er mangel på lærere, pædagoger og socialrådgivere. Der kan dog uddannes flere, og en ny rapport giver et bud på, hvor de studerende kan tiltrækkes fra. <br>
Der er mangel på sygeplejersker landet over, ligesom der er mangel på lærere, pædagoger og socialrådgivere. Der kan dog uddannes flere, og en ny rapport giver et bud på, hvor de studerende kan tiltrækkes fra.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Problemerne med uddannelse og rekruttering af pædagoger, lærere, socialrådgivere og sygeplejersker kan til dels afhjælpes inden for relativt kort tid, da uddannelserne på landsplan allerede nu kunne optage flere studerende.

Det viser en ny rapport fra tænketanken DEA.

"Samlet set tyder det på, at der er interesserede ansøgere til de fire store velfærdsuddannelser, hvor der måske fremover er potentiale for at få dem ind på uddannelserne," siger Mads Fjord Jørgensen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00