Ny regering vil droppe udflytning af velfærdsuddannelser

Uddannelser for lærere, socialrådgivere, pædagoger og sygeplejersker skal alligevel ikke flyttes ud af storbyerne. Den nye SVM-regering vil nemlig justere udflytningsaftalen, så velfærdsuddannelserne bliver i de store byer. Danske Professionshøjskoler ser positivt på forslaget, men "det løser ikke grundproblemet".

“Vi vil gerne have flere socialrådgivere, og der kan vi se, at optaget er større i storbyerne,” siger næstforkvinde i Dansk Socialrådgiverforening, Ditte Brøndum, der glæder sig over beslutningen om at droppe udflytningen af velfærdsuddannelser fra storbyerne.
“Vi vil gerne have flere socialrådgivere, og der kan vi se, at optaget er større i storbyerne,” siger næstforkvinde i Dansk Socialrådgiverforening, Ditte Brøndum, der glæder sig over beslutningen om at droppe udflytningen af velfærdsuddannelser fra storbyerne.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Læser man til lærer, socialrådgiver, pædagog eller sygeplejerske i en af landets storbyer, behøver det ikke længere være nødvendigt at pakke skoletasken og vende snuden mod provinsen.

Det vil den nye flertalsregering bestående af Venstre, Socialdemokratiet og Moderaterne arbejde for.

Vi vil gerne have flere socialrådgivere, og der kan vi se, at optaget er større i storbyerne.

Ditte Brøndum
Næstforkvinde, Dansk Socialrådgiverforening

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00