Oppositionen vil udvide Skolevalg

VALG: En samlet opposition vil udvide Skolevalg fra folkeskolen til gymnasier og erhvervsskoler. Undervisningsministeren tager pænt imod forslaget, som hendes 'dialogforum' nu skal se på.

Samtlige oppositionspartier vil udvide Skolevalg til ungdomsuddannelserne. På billedet stemmer elever fra Skt. Annæ Skole på Amager til Skolevalg 2017.
Samtlige oppositionspartier vil udvide Skolevalg til ungdomsuddannelserne. På billedet stemmer elever fra Skt. Annæ Skole på Amager til Skolevalg 2017.Foto: /ritzau/Mads Nissen
Kristoffer KvalvikTyson W. Lyall

Vi ved, at Skolevalg fungerer godt i grundskolen, og jeg vil bede dialogforummet tage med i deres arbejde, om de mener, at Skolevalg bør udbredes til ungdomsuddannelserne.

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister
Fakta

Skolevalg

Skolevalg er en "autentisk gennemført" valghandling for 8., 9. og 10. klasser i hele landet.

Valget afholdtes senest torsdag 2. februar 2017.

Forud for valghandlingen gik et tre uger langt valgkampslignende undervisningsforløb.

Ideen om at afholde Skolevalg kom oprindeligt fra Valgretskommissionen, der blev nedsat af Dansk Ungdoms Fællesråd efter kommunalvalget i 2009.

Skolevalg er finansieret af Folketinget og Undervisningsministeriet og er udviklet i samarbejde med bl.a. fagkonsulenterne i samfundsfag fra CFU’er i hele landet.

Kilde: Skolevalg.dk

Skolevalg er blevet en fast tilbagevendende begivenhed i folkeskolen.

Nu vil en samlet opposition også indføre den på gymnasier og erhvervsskoler.

Det skriver partilederne for Socialdemokratiet, SF, Radikale, Alternativet og Enhedslisten tirsdag en kronik i Jyllands-Posten, hvor de fremlægger i alt fire forslag til demokratisk styrkelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00