Oppositionens bidske vagthund hedder Alex Ahrendtsen

INTERVIEW: DF's Alex Ahrendtsen giver ikke regeringen to sekunders ro. Han stiller massevis af spørgsmål til både undervisningsminister Christine Antorini (S) og uddannelsesminister Morten Østergaard (R). Rollen som bidsk vagthund passer ham fint.
"Måske fortsætter jeg bare den kritiske tilgang, jeg havde, da jeg sad i Odense Byråd," siger Alex Ahrendtsen, der gerne påtager sig rollen som bidsk vagthund.
"Måske fortsætter jeg bare den kritiske tilgang, jeg havde, da jeg sad i Odense Byråd," siger Alex Ahrendtsen, der gerne påtager sig rollen som bidsk vagthund.

I den konkrete sag var det som at lade ulven vogte fårene. Ville man have tilladt en nazist at undervise i nazisme? Det tror jeg ikke. (Om Kasper Mathiesen fra Aarhus Universitet).

Alex Ahrendtsen
Undervisningsordfører, DF
Fakta

Alex Ahrendtsen (Født 14. februar 1967 i Rebæk ved Kolding) er cand.mag i dansk og religion fra Syddansk Universitet 2003. Efteruddannet inden for nordisk litteratur.

Han stiftede i 2002 Forlaget Lysias. Forlaget fungerer primært som underleverandør til andre forlag i Danmark og udlandet. Derudover er han forfatter til flere bøger bl.a. den meget omtalte "Når danskere bøjer af: Islamiseringen af Odense," 2009.

Alex Ahrendtsen er valgt til Folketinget for Dansk Folkeparti i 2011. Han fik 2.462 personlige stemmer og er partiets kultur- og uddannelsesordfører.

Dansk Folkepartis 44-årige undervisningsordfører og medlem af Folketingets forskningsudvalg, Alex Ahrendtsen, har på kort gjort sig bemærket som en fremtrædende debattør på uddannelsesområdet.

Den uddannede cand.mag. i dansk og religion retter både sit skyts mod børne- og undervisningsminister Christine Antorini og uddannelsesminister Morten Østergaard.

Altinget.dk har sat Alex Ahrendtsen stævne for at høre, hvad der driver oppositionens skarpe uddannelses-tunge.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00