Opsang til erhvervsfagene, "det kræver håndelag, kundskaber og uddannelse": Læs hele dronning Margrethes historiske nytårstale

Året 2023 vil blive husket for terrorangrebet på civile i Israel og den efterfølgende krig, lyder det i dronning Margrethes sidste nytårstale, der indeholder et dybfølt tak for den hengivenhed hendes majestæt har modtaget gennem de sidste 52 år som Danmarks regent.

"Jeg har besluttet, at det er nu, der er det rigtige tidspunkt," lyder det fra dronning Margrethe, der&nbsp;i&nbsp;sin&nbsp;nytårstale&nbsp;annoncerer, at hun vil&nbsp;abdicere&nbsp;14. januar 2024.<br>
"Jeg har besluttet, at det er nu, der er det rigtige tidspunkt," lyder det fra dronning Margrethe, der i sin nytårstale annoncerer, at hun vil abdicere 14. januar 2024.
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Vi har netop fejret julen, den dejlige fest, med juletræ, tændte lys og forventningsfulde børn. I den mørkeste tid på året lyser julen op.

Nu står det nye år for døren, i aften fejrer vi nytårsaften. Foran os ligger et år, som vi møder med forventning, men også med bekymring, for der sker voldsomme ting ude i verden.

Nogle årstal står klart i vores bevidsthed, fordi vi knytter dem til bestemte begivenheder.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00