Ung S-profil vil tage kampen op mod særinteresser og privilegieblindhed i uddannelsespolitik: "Der er nogle andre, der skal foran i køen"

Den højere middelklasse har haft for meget magt over uddannelsespolitikken, og det er især venstrefløjens skyld, siger Frederik Vad, der er næstformand i Børne- og Undervisningsudvalget. Han mener, de unge uden uddannelse og job er Socialdemokratiets vigtigste projekt i SVM-regeringen.

28-årige Frederik Vad (S) er ny i Folketinget, men vant til talerstolen fra sine fem år som DSU-formand. Han er Socialdemokratiets ordfører for ordblindhed og trivsel.
28-årige Frederik Vad (S) er ny i Folketinget, men vant til talerstolen fra sine fem år som DSU-formand. Han er Socialdemokratiets ordfører for ordblindhed og trivsel.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Uddannelsessystemet er fordelingsmæssigt skævt. De privilegerede får i pose og sæk, mens stadig færre børn af ufaglærte lykkes med at bryde den sociale arv og få en uddannelse.

Det mener Frederik Vad (S), næstformand for Børne- og Undervisningsudvalget:

"Jo mere ressourcesvag, du er, des dårligere finansierer fællesskabet din uddannelse. Jo bedre opbakning, du har hjemmefra, des bedre finansieret er din uddannelse. Det er perverst."

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00