Ordførere skal hente inspiration til erhvervsuddannelser i Schweiz

Otte medlemmer af Børne- og Undervisningsudvalget flyver mandag til Schweiz for at lære om landets erhvervsuddannelser. Turen er tænkt som forberedelse til kommende politiske forhandlinger om erhvervsuddannelserne.

Otte folketingsmedlemmer flyver mandag til Zürich og tager toget videre til Bern for at studere erhvervsskoler i Schweiz.
Otte folketingsmedlemmer flyver mandag til Zürich og tager toget videre til Bern for at studere erhvervsskoler i Schweiz.Foto: Daniel Karmann/AP/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

En række medlemmer af Børne- og Undervisningsudvalget drager i denne uge til Schweiz for at hente inspiration til, hvordan man kan få flere unge til at uddanne sig til faglærte.

”Formålet med studieturen er at lære om og hente inspiration fra erhvervsuddannelserne i Schweiz, hvor en langt større del af en ungdomsårgang tager en erhvervsuddannelse," lyder det i beskrivelsen af turen på Folketingets hjemmeside.

Jeg vil gerne høre, om erhvervsuddannelserne bliver betragtet som andenrangsuddannelser, eller om de faktisk er lykkedes med at gøre erhvervsskolerne til et attraktivt tilbud.

Astrid Carøe (SF)

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00