Organisationer savner penge til digital uddannelse af voksne i nyt regeringsudspil

Regeringen bør afsætte ressourcer til at uddanne lærere og pædagoger i digital dannelse, hvis ambitionerne om at sikre børn og unge en mere sikker færden på sociale medier skal indfries, lyder det fra Red Barnet og Børns Vilkår i kølvandet på et nyt regeringsudspil. EL og SF efterlyser nye løsninger på udfordringer med hadfulde ytringer og regler for, hvordan sociale medier og techvirksomheder må bruge børns data.

Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

For at guide børn i, hvad der er rigtigt og forkert på Snapchat, skal du vide, hvordan Snapchat fungerer. 

Der er derfor brug for at afsætte ressourcer til at uddanne lærere og pædagoger i digital dannelse, hvis ambitionerne fra regeringens nye udspil om at sikre børn en mere sikker færden på sociale medier skal indfries.

Sådan lyder opfordringen fra Red Barnet og Børns Vilkår i kølvandet på, at regeringen i weekenden præsenterede 13 nye tiltag, der skal beskytte børn og unge mod skadeligt indhold på sociale medier. Regeringen vil blandt andet etablere digitale skolepatruljer og udarbejde undervisningsmateriale, der lærer børn om "digitale færdselsregler".

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024