Partier vil have mere samarbejde mellem folkeskoler og idrætsforeninger. Men hverdagen står i vejen, advarer forskere

Det er positivt, at forligskredsen bag den nye folkeskoleaftale vil have udarbejdet en strategi, der skal understøtte samarbejdet mellem skoler og idrætsforeninger, mener forskere i børns bevægelse. Men hverdagsudfordringer er fortsat den største barriere for brobygningen, advarer de.

Ligesom i folkeskolereformen fra 2014, bliver der i den nye skoleaftale lagt vægt på, at frivillige foreninger skal understøtte motion og bevægelse i skolen i fremtiden.
Ligesom i folkeskolereformen fra 2014, bliver der i den nye skoleaftale lagt vægt på, at frivillige foreninger skal understøtte motion og bevægelse i skolen i fremtiden.Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

De fleste foreningsfrivillige i Danmark har et 8-16-job, og det er et problem for samarbejdet mellem folkeskole og idrætsforeningerne, der bliver svært at løse.

Sådan lyder det fra forskere i børns bevægelse, efter regeringen og de øvrige partier i forligskredsen kort før påske præsenterede den nye folkeskoleaftale.

Ligesom i folkeskolereformen fra 2014, bliver der i aftaleteksten lagt vægt på, at frivillige foreninger skal understøtte motion og bevægelse i skolen i fremtiden.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00