Per Ørum redder efterskolerne på målstregen

FINANSLOV: Besparelser på efterskolerne bliver mindre, end regeringen og DF lagde op til i Genopretningspakken, og Per Ørum Jørgensen (KD) tager gerne æren for det. Højskoler og friskoler skal også spare mindre.
Marie Dissing Sandahl

Jeg vil gerne sørge for, at der er plads til, at alle slags forældre kan sende børn på efterskole, for det er en tradition i mange familier. Efterskolerne repræsenterer vigtige værdier, og de er samtidig dygtige til at tackle sociale problemer og knække den negative sociale arv.

Per Ørum Jørgensen
MF for Kristendemokraterne
De danske efterskoler, friskoler og højskoler kan ånde lidt friere, efter at finansloven for 2011 faldt endeligt på plads mandag aften. Med genopretningspakken varslede regeringen og Dansk Folkeparti ellers besparelser på området, men de er nu pillet af bordet i sin oprindelig størrelse.

Elevstøtten skal nu beregnes ud fra husstandsindkomst og ikke forældreindtægten, og støtten bevares for alle med en husstandsindtægt op til 610.000 kroner, og tilskuddet differentieres herefter efter indkomsten.

For Per Ørum Jørgensen, Kristendemokraternes enmandshær på Christiansborg, var det en mærkesag at få ændret besparelserne, og det krævede, at Genopretningspakken blev ændret - en ting som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) ellers havde nægtet.

"Jeg vil gerne sørge for, at der er plads til, at alle slags forældre kan sende børn på efterskole, for det er en tradition i mange familier. Efterskolerne repræsenterer vigtige værdier, og de er samtidig dygtige til at tackle sociale problemer og knække den negative sociale arv," siger han.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00