Politiken retter omstridt Thorning-citat

RETTELSE: Politiken har rettet omstridt citat fra Helle Thorning-Schmidt om indgreb i lærerkonflikten. Citatet dannede baggrund for en artikel i Altinget. 

Dagbladet Politiken rettede tirsdag eftermiddag et omstridt citat fra den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, der i et interview i avisen søndag blandt andet omtalte lærerkonflikten i 2013.

Her blev Thorning citeret for at sige: "Da vi besluttede lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oven i første maj."

Men nu har Politiken ændret citatet i artiklen og skriver:

"I en tidligere version var Helle Thorning-Schmidt citeret for, at hendes regering besluttede lockouten af lærerne. Der skulle have stået, at den besluttede at afslutte lockouten."

Dermed lyder citatet fra Helle Thorning-Schmidt: "Da vi besluttede at afslutte lockouten, vidste vi godt, at den formentlig ville komme til at ligge oveni første maj."

Med rettelsen er grundlaget for Altingets interview tirsdag med lærernes formand, Anders Bondo Christensen, ikke længere til stede, ligesom lærerformanden utilsigtet har udtalt sig på et forkert grundlag. Det beklager Altinget. 

Forrige artikel Bondo: Thorning afslører aftalt spil om lærerkonflikt Bondo: Thorning afslører aftalt spil om lærerkonflikt Næste artikel Kritik af stram kurs over for lokale studieretninger Kritik af stram kurs over for lokale studieretninger