Problematik om udenlandsk arbejdskraft udsat til efter krisen

UDLAND: Mere lempelige regler kan skaffe op mod 5000 flere udlændinge i arbejde i fremtidens Danmark - og fastholde de udenlandske studerende. Men tiden er ikke til dét fokus nu, er både V, S og De Radikale enige om.
Arbejdsmarkedskommissionen spår 5000 udlændinge uden for EU et arbejde i Danmark i fremtiden, hvis reglerne lempes. Politikerne siger vent.
Arbejdsmarkedskommissionen spår 5000 udlændinge uden for EU et arbejde i Danmark i fremtiden, hvis reglerne lempes. Politikerne siger vent.Foto: colourbox.com
Anne BjerregaardOliver de Mylius

"Den dag, der er et aktuelt behov for, at vi skal skaffe mere udenlandsk arbejdskraft, der er forslagene jo meget relevante at diskutere. Men det er jo ikke lige på dagsordenen for øjeblikket.

Jens Vibjerg
Arbejdsmarkedsordfører (V)
I sidste uge offentliggjorde Forum for Business Education en rapport med fokus på at fastholde de udenlandske studerende på det danske arbejdsmarked efter endt uddannelse. I dag er situationen nemlig, at kun 27 procent stadig opholder sig i Danmark to år efter, de har afsluttet deres uddannelse.

Men regeringen stiller tilstrækkelige muligheder til rådighed for det modsatte, mener Venstres arbejdsmarkedsordfører Jens Vibjerg, der i stedet sender problematikken videre mod erhvervslivet, der ikke formår at tilbyde studiejobs og praktikpladser til de studerende.

"Her er erhvervslivet ikke dygtige nok. Jeg forstår ikke, at det private erhvervsliv ikke gør mere for at tiltrække de udenlandske studerende. De har jo virkeligheden en fantastisk mulighed for at tiltrække sig morgendagens kloge hoveder. Mulighederne er der jo," siger Jens Vibjerg.

R: Absurd de rejser 
Det Radikale Venstre vil give de udenlandske studerende chancen for at bruge deres danske uddannelse i Danmark:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00