Professor om skolepulje: ”Noget af det værste”

PULJE: Regeringens præmiepulje til skoler, der hæver karakterne blandt sine svageste elever, møder fortsat kritik. Sporene fra USA skræmmer, siger professor. Undervisningsministeren skal i samråd om emnet onsdag.

”Når man laver indsatser som skolepuljen, så får man skoler, der reagerer strategisk," siger DPU-professor Jeppe Bundsgaard.
”Når man laver indsatser som skolepuljen, så får man skoler, der reagerer strategisk," siger DPU-professor Jeppe Bundsgaard.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

”Øv”, sukkede professor MSO ved DPU Jeppe Bundsgaard søndag på Twitter.

I et tweet om regeringens præmiepulje, der denne sommer for første gang udbetalte millionbonusser til udvalgte skoler, konstaterede han, at den ”nok er noget af det værste, der er sket på skoleområdet i de senere år”.

Reaktionen fra Jeppe Bundsgaard kommer, efter DPU-kollegaen lektor Christian Kjeldsen har kigget nærmere på resultaterne fra de 104 skoler, som kan få kontant bonus fra puljen.

Dokumentation

Fakta om præmiepuljen

Regeringen satte i foråret 2017 en pose penge i udsigt for 120 udvalgte folkeskoler.

En pulje på 500 millioner kroner over tre år ventede, hvis skolerne kunne reducere andelen af elever, der fik under karakteren 4 i dansk og matematik med fem procentpoint.

De 120 skoler blev udvalgt, fordi de havde en høj andel af elever, der forlader 9. klasse med et svagt fagligt niveau i dansk og matematik. 104 skoler endte med at takke ja til at deltage.

De første præmier på mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner blev uddelt i sommeren 2018.

61 skoler opfyldte bonusmålene, hvorfor der blev uddelt 81,7 millioner kroner i alt.

Puljen deler præmier ud igen i 2019 og 2020.

Puljen evalueres løbende, men endnu er ingen endelige resultater fra evalueringen offentliggjort.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00