Projekt Forskerspirer går til elever, der vil mindske udledningen af Metan

Fire gymnasielever vinder Projekt Forskerspirer 2018 på Københavns Universitet for et projekt, der har i sinde at mindske udledningen af drivhusgassen metan, der særligt dannes i køers første mave, når de tygger drøv.

Jesper Ravnborg

Fire gymnasieelever er netop kåret som vindere af Projekt Forskerspirer 2018 på Københavns Universitet.

Vinderne af projektet har med klimaet som øverste pejlemærke undersøgt, hvordan vi kan mindske udledningen af drivhusgassen metan, der dannes i køers første mave, når de tygger drøv. 

En af vinderne er Sofia Abildtrup Rasmussen fra Rosborg Gymnasium og HF, og hun forklarer, at fremtidens klima har været drivkraften for deres projekt. Helt specifikt har pointen været at undersøge, hvordan vi kan mindske udledningen af gassen metan, selvom vi opretholder samme kødforbrug. 

"Man kan selvfølgelig skære ned på sit kødforbrug eller helt droppe kødet og blive vegetar. Men vi kan også undersøge, om vi gennem en bedre forståelse for, hvad der sker i koens maver, rent faktisk kan belaste klimaet mindre, selvom vi spiser kød. Det er det, mit projekt forhåbentlig kan gøre os klogere på," siger hun i en pressemeddelelse. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00