Radikale afviser S i finanslovsudspil: Tilskud til frie skoler bliver ikke sat ned

FINANSLOV: Der bliver ikke pillet ved koblingsprocenten, fastslår Radikale i deres udspil til finansloven. Socialdemokratiet insisterer på at tage forslaget med til forhandlingerne. Radikale foreslår samtidig at styrke ungdomsuddannelserne med 230 millioner kroner.

Radikales leder, Morten Østergaard, fremlagde mandag partiets forslag til finansloven for 2020 med partifællerne Sofie Carsten Nielsen, Zenia Stampe og Ida Auken. 
Radikales leder, Morten Østergaard, fremlagde mandag partiets forslag til finansloven for 2020 med partifællerne Sofie Carsten Nielsen, Zenia Stampe og Ida Auken. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Der er ikke nogen, der vil lege med regeringen om det forslag. Det er et ønske, Socialdemokratiet står helt alene med.

Anne Sophie Callesen (R)
Ungdomsuddannelsesordfører

Regeringen kan godt pakke forslaget om at nedsætte koblingsprocenten fra 76 til 71 procent for de frie og private grundskoler væk igen.

Det er meldingen fra Radikale, der med partiets finanslovsudspil endnu en gang afviser at pille ved tilskudsbeløbet.

”Der er ikke nogen, der vil lege med regeringen om det forslag. Jeg har store forventninger til, at vi sammen med de andre støttepartier får sikret, at friskolerne ikke skal udsættes for de besparelser. Det er et ønske, Socialdemokratiet står helt alene med,” siger Radikales ungdomsuddannelsesordfører, Anne Sophie Callesen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00