Regeringen når sit mål for nye praktikpladser

MÅLSÆTNING: Regeringens mål fra 2016 om at skabe 2.100 nye praktikpladser på erhvervsuddannelserne er nu nået. Undervisningsministeren roser elever, skoler og virksomheder for ”benhårdt arbejde”.

Statsministeren besøgte tirsdag morgen en snedkervirksomhed i Skovlunde sammen med undervisningsministeren og formændene fra henholdsvis DA og FH. 
Statsministeren besøgte tirsdag morgen en snedkervirksomhed i Skovlunde sammen med undervisningsministeren og formændene fra henholdsvis DA og FH. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Siden 2016 er der blevet skabt 2.800 nye praktikpladser.

Det skriver Undervisningsministeriet tirsdag morgen i en pressemeddelelse.

Regeringen har dermed mere end indfriet målet om 2.100 nye praktikpladser, som blev fastsat i forbindelse med trepartsaftalerne i 2016.

Ifølge undervisningsminister Merete Riisager (LA) er de nye praktikpladser ”virkelig godt nyt” for både elever og virksomheder, som også bør takkes for den pæne udvikling.

Fakta
Dette viser tallene for praktikpladser i udgangen af december 2018:
  • 70.865 elever er i gang med et hovedforløb. Det er lidt flere sammenlignet med tilsvarende måned sidste år.
  • 65.511 elever har en uddannelsesaftale. Det er 3 procent flere i forhold til samme måned sidste år.
  • På baggrund af skolernes registreringer er det opgjort, at der samlet set er 3.988 elever, der aktivt søger praktikplads. Det er en stigning på 3 procent i forhold til samme måned sidste år. 
  • De seneste 12 måneder er der i alt indgået 45.057 uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelser. Det er 6 procent flere end samme måned sidste år.

Kilde: Undervisningsministeriet

”Elever, skoler og virksomheder har arbejdet benhårdt på at nå trepartsaftalens målsætning, og jeg håber, at alle nu har fået blod på tanden til at fortsætte indsatsen, så endnu flere elever kommer i praktik hos en virksomhed de kommende år,” lyder det fra Merete Riisager i ministeriets pressemeddelelse.

Stigning i fordelsuddannelser
Fraregnes social- og sundhedsuddannelserne og pædagogisk assistentuddannelse, er der i 2018 indgået 37.087 praktikpladser – også betegnet som uddannelsesaftaler.

Det er helt nøjagtig 2.840 flere end de 34.247 uddannelsesaftaler, der blev indgået i 2016.

Næsten halvdelen af de nye praktikpladser er skabt inden for de 36 såkaldte fordelsuddannelser.

Det er således uddannelser inden for fag, hvor arbejdsgiverne forventer et særligt stort behov for arbejdskraft, og hvor muligheder for en praktikplads derfor er gode.

Et centralt mål i trepartsaftalen er, at der hvert år skal være et særligt fokus på at skabe nye praktikpladser til elever på erhvervsskoler.

Tirsdag besøgte undervisningsministeren sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), DA’s Jacob Holbraad og FH’s Lizette Risgaard snedkervirksomheden Rasschou Byg i Skovlunde i anledning af de nye praktikpladstal.

Se her tirsdagens reaktioner fra en række af aktørerne på området:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Merete Riisager

Forfatter, foredragsholder, fhv. undervisningsminister (LA), fhv. direktør, Dansk Svømmeunion
cand.mag.pæd. (Københavns Uni. 2003)

0:000:00