Regeringen sætter ind over for vold på skoler

VOLD: Regeringen vil sætte 30 millioner kroner af til kampen mod vold og trusler i skolen. Pengene skal bruges på en taskforce og på at blive klogere, forklarer undervisningsminister Merete Riisager (LA).

"Lærernes autoritet er blevet udfordret, og vi har måske ikke været gode nok til at insistere på, at læreren også er en myndighedsperson," siger Merete Riisager.
"Lærernes autoritet er blevet udfordret, og vi har måske ikke været gode nok til at insistere på, at læreren også er en myndighedsperson," siger Merete Riisager.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Tyson W. Lyall

Volden stiger på landets folkeskoler, og derfor står regeringen klar med tiltag for 30 millioner kroner, som skal dæmme op for den.

I sit oplæg til fordelingen af satspuljen, foreslår regeringen blandt andet at bruge millionerne på en taskforce og på bedre at forstå den stigende vold.

"Vi skal tage hånd om problemet, før det vokser os over hovedet. Skolen skal være et trygt sted for lærere, elever og pædagoger. De stigende tal bekymrer," siger Merete Riisager.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00