Regeringens klimaerhvervsskoler får blandet modtagelse

Regeringens forslag om at lave tre nye klimaerhvervsskoler får en blandet modtagelse i erhvervsuddannelsessektoren. De grønne tanker bag forslaget får ros, men ønsket om at etablere helt nye skoler møder skepsis.

”Hvis vi udpeger tre grønne skoler, betyder det så, at der er 70 sorte skoler tilbage?" spørger Kasper Palm fra Dansk Metal.
”Hvis vi udpeger tre grønne skoler, betyder det så, at der er 70 sorte skoler tilbage?" spørger Kasper Palm fra Dansk Metal.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

Regeringens forslag om at lave tre nye klimaerhvervsskoler vækker ikke ubetinget begejstring blandt aktørerne på området.

Fra flere sider roses grundtanken om at koble erhvervsuddannelser og den grønne omstilling, men det er ikke nødvendigvis rigtigt at bygge tre nye skoler til formålet, lyder indvendingen.

”Hvis vi udpeger tre grønne skoler, betyder det så, at der er 70 sorte skoler tilbage? Så skuffer vi i alt fald de unge mennesker. Jeg mangler at se koblingen til hele sektoren, som jo har brug for et løft. Det gælder ikke kun tre steder,” siger Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metal.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00