Riisager udskyder Den digitale prøvevagt

DUMPET: Efter en mislykket generalprøve udskyder undervisningsminister Merete Riisager (LA) brugen af programmet Den digitale prøvevagt. S og SF bifalder beslutningen.

Efter hård kritik fra eksperter, elever og politikere har Undervisningsministeriets meldt ud, at Den digitale prøvevagt ikke bliver klar til sommer. 
Efter hård kritik fra eksperter, elever og politikere har Undervisningsministeriets meldt ud, at Den digitale prøvevagt ikke bliver klar til sommer. Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Jeg synes, at det er den helt rigtige beslutning, og jeg er glad for, at undervisningsministeren har lyttet til, hvad vi faktisk har sagt. Tingene er simpelthen gået for hurtigt.

Annette Lind (S)
Undervisningsordfører

Når de danske gymnasieelever til sommer skal til skriftlig eksamen, bliver det uden overvågning fra Den digitale prøvevagt.

Det oplyser Undervisningsministeriet tirsdag.

"Erfaringerne fra generalprøven viser, at Den digitale prøvevagt ikke fungerer godt nok. Derfor har jeg besluttet, at løsningen ikke skal bruges til sommerens eksaminer," lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager i en pressemeddelelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024