Rød regering får skylden for kæmpeklasser

ANSVAR: Antallet af elever i kæmpeklasser er vokset markant i folkeskolen, og det er problematisk, erkender undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) – der peger på, at udviklingen har fundet sted under ”den røde regering.”

I modsætning til partifællen Anni Matthiesen finder undervisningsminister Ellen Trane Nørby intet positivt ved kæmpeklasser i folkeskolen.
I modsætning til partifællen Anni Matthiesen finder undervisningsminister Ellen Trane Nørby intet positivt ved kæmpeklasser i folkeskolen.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Erik Bjørn Møller

Jeg er imod kæmpeklasser.

Ellen Trane Nørby (V)
Undervisningsminister

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) kritiserer den tidligere regering for at være skyld i, at langt flere danske skoleelever i dag går i kæmpeklasser med mere end de 28 elever, som folkeskoleloven ellers foreskriver.

Det sker, efter at hun selv i et svar til Folketingets børne- og undervisningsudvalg har måttet viderebringe tal fra Danmarks Statistik, der sort på hvidt viser, at knap 9.000 skoleelever i dag går i kæmpeklasser med over 28 elever. Det er næsten en fordobling i forhold til fem år tidligere, hvor det tilsvarende tal var 4.765.

Tallene har vakt politisk opsigt, ligesom det vakte opsigt, da Venstres undervisningsordfører Anni Matthiesen tilsyneladende forsvarede udviklingen og slog fast, at kæmpeklasserne kan være til gavn for eleverne og ikke nødvendigvis er et problem.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00