Rosenkrantz-Theil skal svare om ytringsfrihed og Muhammedkrisen under forespørgselsdebat

YTRINGSFRIHED: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skal torsdag 4. marts svare på spørgsmål om ytringsfrihed og undervisning i Muhammedkrisen. En lang række partier står bag en forespørgselsdebat om emnet.

Demonstranter mindes den franske historie- og geografilærer Samuel Paty, som blev halshugget på åben gade sidste år.
Demonstranter mindes den franske historie- og geografilærer Samuel Paty, som blev halshugget på åben gade sidste år.Foto: Charles Platiau/Reuters/Ritzau Scanpix
Tyson W. Lyall

En række partier har i flere måneder ventet på at få Pernille Rosenkrantz-Theil i forespørgselsdebat om regeringens opbakning til underviseres ytringsfrihed.

Nu er der endelig kommet dato på debatten, som løber af stablen 4. marts i Folketingssalen.

Forespørgselsdebatten kommer, efter flere politikere af talrige omgange har forsøgt at få ministeren til at forholde sig til brugen af Muhammedtegninger i undervisningen.

Dokumentation

Om forespørgselsdebatter:

Hvis et eller flere folketingsmedlemmer ønsker at få en sag eller et emne til debat i Folketingssalen, kan de stille en forespørgsel til en minister. Godkender Folketinget forespørgslen, skal ministeren besvare den i en forespørgselsdebat.

Partigrupperne udpeger ordførere til at deltage i debatten. Under selve debatten kan medlemmerne stille forslag til vedtagelse, som Folketinget skal stemme om, når forespørgselsdebatten er færdig.

Der kan kun vedtages ét forslag til vedtagelse under hver debat, og når et forslag er vedtaget, bortfalder de eventuelle øvrige forslag til vedtagelse.

Kilde: FT.dk


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00