S afviser behov for kortlægning af fonde på skoleområdet

Mens de fleste politikere ser positivt på fondenes støtte til folkeskoleområdet, står oppositionen alene med kravet om en decideret kortlægning af fondenes bevillinger.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Mikala Satiya Rørbech

”For mig at se, er det ikke ligefrem et behov, der står og blinker,” lyder det fra uddannelsesordfører Astrid Krag (S) som reaktion på, at Alternativet, Danmarksdemokraterne og Enhedslisten vil have genstartet den kortlægning af de private fondes aktiviteter på folkeskoleområdet, som blev igangsat i 2018, men siden sat i bero.  

I et spørgsmål til undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) har Peter Hvelplund (EL) og Jens Henrik Thulesen Dahl (DD) efterspurgt ministerens holdninger til ”den voldsomme stigning, der ses i private fondes bevillinger til uddannelsessektoren.” Og de spørger, om han vil genstarte kortlægningen af de private fondes aktiviteter på folkeskoleområdet.

Også Alternativets børne og uddannelsesordfører, Helene Liliendahl Brydensholt presser ifølge fondsmediet Fundats på for en kortlægning på baggrund af en generel fra bekymring for at velfærdssamfundet bliver mere og mere privat finansieret.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00