S-SF frygter unge-enhedens placering i jobcenter

UNGE: Det er brud på ungepakken, når Inger Støjberg placerer særlig unge-enhed på jobcentrene, siger Socialdemokraterne og kræver forklaring fra Bertel Haarder. Venstres ordfører afviser.
Socialdemokraterne er skeptiske over for, at unge-enheden  med ansvar for de 15-17-årige bliver placeret ud fra jobcentrene og ikke UU-centrene.
Socialdemokraterne er skeptiske over for, at unge-enheden med ansvar for de 15-17-årige bliver placeret ud fra jobcentrene og ikke UU-centrene.Foto: Altinget.dk
Anne Bjerregaard

Der er ingen tvivl om, der her er en politisk uenighed, fordi vi fra Socialdemokraternes og De Radikales side var meget optaget af, at indsatsen for de helt unge stadig skulle være forankret i UU-centrene. Det fik vi også præciseret i aftaleteksten.

Christine Antorini (S)
Uddannelsesordfører
Fakta

Den politiske aftale om en styrket ungeindsats har nu udmøntet sig helt konkret i oprettelsen af en "unge-enhed". Enheden, der kommer til at bestå af fem til seks medarbejdere, skal med start fra april næste år administrere puljen på 10 millioner kroner, der er afsat til at fremme samarbejdet mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) og jobcentrene.


Kilde: Beskæftigelsesministeriet

En nyoprettet "unge-enhed" er sat til at virke som rejsehold med base i Beskæftigelsesregion Nordjylland og skal "aktivt understøtte jobcentrene, når de skal tilrettelægge ungeindsatsen," skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Men netop placeringen i jobcenter-regi får Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini, op ad stolen.

"Det kommer bag på mig, at de penge, der er afsat til den indsats, nu bliver forankret i jobcentrene. Der er ingen tvivl om, der her er en politisk uenighed, fordi vi fra Socialdemokraternes og De Radikales side var meget optaget af, at indsatsen for de helt unge stadig skulle være forankret i UU-centrene. Det fik vi også præciseret i aftaleteksten," siger Antorini, der er stærkt betænkelig ved sagen.

"Der er forskel på helt unge og voksne. Helt unge skal i gang med uddannelse, og det er det, UU-centrene er eksperter i. Jobcentrenes perspektiv gælder for voksne. Derfor er det afgørende, at indsatsen ligger hos dem, der er bedst til det. I dette tilfælde er det UU-centrene. Vi er helt med på, det er godt med et tæt samarbejde mellem UU og jobcentrene, men her ligger ansvaret hos UU," siger Antorini.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00