S: Systemet burde have fanget AMU-svindlere

SAMRÅD: Systemet burde have forhindret den AMU-svindel, som 21 Søndag for nylig beskrev, mener S.
Socialdemokraternes Bjarne Laustsen kalder det et problem, at det var pressen, og ikke systemet, der afslørede AMU-svindlen i Vejle.
Socialdemokraternes Bjarne Laustsen kalder det et problem, at det var pressen, og ikke systemet, der afslørede AMU-svindlen i Vejle.Foto: www.socialdemokraterne.dk
Anders Agner Pedersen

Problemet er, at det er den fjerde statsmagt (pressen, red.), og ikke ministeriet, som opdager det her.

Bjarne Laustsen
Medlem af Arbejdsmarkedsudvalget, Socialdemokraterne
For nylig kunne DR-programmet 21 Søndag dokumentere, at der foregik omfattende snyd på en køreskole i Vejle, når det kommer til AMU-kurser. Det fik Socialdemokraternes Bjarne Laustsen til at kalde undervisningsminister Bertel Haarder (V) i samråd, for at få svar på, hvilke overvejelser indslaget havde sat gang i hos ministeren. Selv lagde Laustsen ikke skjul på, at han havde været meget fortørnet over, hvad han havde set i tv. Og det gjaldt også for Bertel Haarder.

"Jeg er lige så harm som Bjarne Laustsen over det, som jeg hørte. Jeg vil godt understrege, at vi har nultolerance over for snyd og svindel med offentlige midler i Undervisningsministeriet," indledte Haarder, da han fik ordet.

Haarder: Der er nu sat gang i en undersøgelse
Han understregede dog, at selv om han var fortørnet over, hvad han havde set, så ændrede det ikke på det faktum, at han overordnet var meget glad for AMU, og den opfattelse gik han ud fra, at de øvrige fremmødte ved samrådet delte. Men sagen fra Vejle skulle dog ikke have lov til at passere, uden at der skete noget, fastslog Haarder.

"Skolen har indvilliget i, at der nu foretages en omfattende undersøgelse, og jeg vil vurdere, om der skal ske yderligere tiltag, når sagen er afsluttet," sagde Haarder. Men det var ikke nok til at gøre Bjarne Laustsen helt tilfreds.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00