Se listen: Kvinderne dominerer fortsat Folketingets undervisningsudvalg

LIGESTILLING: De traditionelle kønsroller dominerer stadig i Folketingets udvalg, hvor kvinder oftere beskæftiger sig med børn, ligestilling og sundhed, mens mændene tager sig af økonomi og udenrigspolitik. "Pilskævt og stereotypt," mener direktør i Kvinfo. 

Kvinderne var i front, da regeringen, S, SF, R og DF blev enige om at styrke erhvervsuddannelserne i efteråret 2018. Og selvom hverken Merete Riisager, Marlene Harpsøe eller Annette Lind sidder i udvalget nu, er kvinderne fortsat i overtal i børne- og undervisningsudvalget.
Kvinderne var i front, da regeringen, S, SF, R og DF blev enige om at styrke erhvervsuddannelserne i efteråret 2018. Og selvom hverken Merete Riisager, Marlene Harpsøe eller Annette Lind sidder i udvalget nu, er kvinderne fortsat i overtal i børne- og undervisningsudvalget.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Daniel Bue Lauritzen

De traditionelle kønsroller, hvor mænd passer på økonomien, og kvinder på børnene, fungerer i 2019 stadig på Christiansborg.

I hvert fald i en lang række af Folketingets udvalg, der for nylig er blevet sammensat igen efter folketingsvalget 5. juni.

Det har resulteret i, at flere udvalg er endt med en skæv kønsfordeling præget af de gammeldags kønsroller. Eksempelvis består finansudvalget af 88 procent mænd, mens der blot er 28 procent mænd i ligestillingsudvalget. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00