SF og Enhedslisten vil sænke klasseloftet: S ser også åbenlyse fordele

KLASSELOFT: Enhedslisten og SF vil sænke klasseloftet fra 28 til 24 elever. S-ordfører er ikke afvisende: "Det virker ret åbenlyst, at der er fordele ved, at der ikke sidder for mange i klassen."

"Det virker ret åbenlyst, at der er fordele ved, at der ikke sidder for mange i klassen," siger undervisningsordfører Jens Joel (S). "Men det er ikke noget, Socialdemokratiet har planer om at lægge frem," sagde Pernille Rosenkrantz-Theil på et samråd for nylig.
"Det virker ret åbenlyst, at der er fordele ved, at der ikke sidder for mange i klassen," siger undervisningsordfører Jens Joel (S). "Men det er ikke noget, Socialdemokratiet har planer om at lægge frem," sagde Pernille Rosenkrantz-Theil på et samråd for nylig.Foto: /ritzau/Peter Mydske
Simon Engell Kjøller

Det virker ret åbenlyst, at der er fordele ved, at der ikke sidder for mange i klassen.

Jens Joel
Undervisningsordfører, Socialdemokratiet

"Der er flere studier, der viser, at en sænkning af klassekvotienten i folkeskolen giver eleverne bedre testresultater."

Sådan skriver børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i et aktuelt svar til Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj.

I svaret anerkender ministeren, at der kan være dynamiske effekter forbundet med nedsættelse af klasseloftet.

Dokumentation

I finanslovsaftalen for 2020 blev det besluttet at afsætte 275 millioner kroner til folkeskolen i 2020, 400 millioner kroner i 2021, 550 millioner kroner i 2022 og 807 millioner kroner i 2023. Det skulle ifølge aftalen give kommunerne mulig for at ansætte flere lærere allerede i 2020.

I en analyse undersøger tænketanken Cevea produktivitetseffekterne ved at sænke klassekvotienten i folkeskolen.

Analysen bygger på forskning, der viser, at en lavere klassekvotient vil føre til højere gennemsnitlige karakterer hos folkeskoleeleverne, og højere karakterer vil øge elevernes produktivitet, når de kommer ud på arbejdsmarkedet.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00