Sikkert genvalg til mange ordførere

STABILITET: Næsten alle partiernes uddannelsesordførere ser ud til at blive genvalgt ved næste folketingsvalg. Kun Konservatives Charlotte Dyremose og Anne-Mette Winther Christiansen fra Venstre ser ud til at få problemer med at fortsætte som MF'er efter et valg.
Charlotte Dyremose (K) ser ud til at være blandt de to eneste uddannelsesordførere, der får svært ved at få stemmer nok til at beholde pladsen i Folketinget efter næste valg.
Charlotte Dyremose (K) ser ud til at være blandt de to eneste uddannelsesordførere, der får svært ved at få stemmer nok til at beholde pladsen i Folketinget efter næste valg.Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Fakta
Professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har for Altinget.dk udarbejdet såkaldte hitlister over partiernes mandater. Listerne viser, i hvilken rækkefølge og i hvilke storkredse mandaterne falder. Altinget.dk har herefter ud fra en analyse af kandidaterne i de forskellige storkredse sat navne på de forskellige mandater.

Kilde: Altinget.dk
Der bliver efter al sandsynlighed ikke mange nye ansigter i Folketingets Uddannelsesudvalg efter et valg.

Det ser nemlig ud til, at næsten alle nuværende ordførere bliver valgt ind igen ved det kommende folketingsvalg. De udskiftninger, der måske kommer, vil være i udvalgets blå halvdel.
Det viser de seneste prognoser fra valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen. Altinget | Uddannelse tegner et billede af Uddannelsesudvalget efter valget.

Christine Antorini
Socialdemokraterne står til at gå frem fra 45 til 54 mandater. Det stiller partiets uddannelsesordfører Christine Antorini i en sikker position til en plads i Folketinget. Det ser nemlig ud til, at hun tager partiets 25. mandat. Christine Antorini stiller op i Nordsjællands Storkreds, hvor også Nick Hækkerup stiller op. Hvis Nick Hækkerup løber med partiets første mandat i kredsen, går det andet mandat med al sandsynlighed til Christine Antorini.

Villum Christensen
Liberal Alliances uddannelsesordfører Villum Christensen opstiller som spidskandidat i Sjællands Storkreds, som ser ud til at få Liberal Alliances første mandat. Partiet står til at få 8 mandater, så Villum Christensen er så godt som sikker på at kunne beholde sin plads i Folketinget efter næste folketingsvalg.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00