Skolebørn oplever mistrivsel

UNDERSØGELSE: Hvert femte skolebarn har symptomer på mistrivsel i deres hverdag, og forekomsten af mistrivsel varierer fra skole til skole. Det viser en ny undersøgelse. Sundhedsstyrelsens direktør kalder undersøgelsens resultater for bekymrende.
Antallet af børn, der viser tegn på mistrivsel, er steget fra 1991 til 2010. Blandt 13-årige piger er der sket en stigning fra 10 til 23 procent, og hos de 13-årige drenge er der sket en stigning fra 9 til 15 procent. Det viser en undersøgelse af psykisk mistrivsel blandt knap 5.000 elever i folkeskolens 5., 7. og 9. klasse, som Statens Institut for Folkesundhed har udført for Sundhedsstyrelsen.

Else Smith, direktør i Sundhedsstyrelsen, er bekymret over skolebørnenes psykiske mistrivsel.

"Det er bekymrende, at hvert femte barn viser tegn på mistrivsel. Dårlig mental sundhed forringer børnenes muligheder for udvikling og læring, og børn, der mistrives, har generelt også højere risiko for dårligere sundhed. Derfor er det vigtigt, at forældre, lærere og fagfolk er opmærksomme og reagerer på børn og unge, der udviser tegn på psykisk mistrivsel," siger hun i en pressemeddelelse.

Hun støttes op af undersøgelsens hovedforfatter Bjørn Holstein, Statens Institut for Folkesundhed.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00