Skolepraktikken får sparekniven

UNGE: 1500 skolepraktikpladser forsvinder næste år ifølge regeringens finanslovsforslag, og regeringen modarbejder dermed sin egen 95-procent-målsætning, mener S.
Marie Dissing Sandahl

Det modarbejder totalt 95-procents-målsætningen, og det efterlader det indtryk, at regeringen ikke synes, det er vigtigt med skolepraktik.

Christine Antorini (S)
Uddannelsesordfører
"Det er at kaste en våd klud i hovedet på de omkring 9000 unge, som er afhængig af en praktikplads og derfor ikke kan blive færdige med deres uddannelser."

Sådan lyder uddannelsesordfører Christine Antorinis (S) reaktion på, at 1500 skolepraktikpladser bortfalder i regeringens finanslovsforslag. Pladserne blev oprettet ekstraordinært i 2009 som et plaster på såret til de mange unge, som mangler en ordinær praktikplads, og socialdemokraten mener, det er et helt forkert signal at sende at skære i skolepraktikken.

"Det modarbejder totalt 95-procents-målsætningen, og det efterlader det indtryk, at regeringen ikke synes, det er vigtigt med skolepraktik," siger hun.

De 1500 skolepraktikpladser koster cirka 100 millioner og er finansieret af midler fra globaliseringspuljen. Dermed er er der også sandsynlighed for, at pladserne igen kan blive finansieret af puljen, som fordeles af forligskredsen i løbet af september og oktober. Men den omvej burde være undgået, mener Christine Antorini.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00