Socialdemokratiet vil skærpe regler for brug af folkeskolemateriale

FOLKESKOLE: Undervisningsordfører Annette Lind vil skærpe reglerne for gratis undervisningsmateriale i folkeskolen. Hun opfordrer skolerne til at være mere opmærksomme på brugen af kommercielt undervisningsmateriale.

Annette Lind (S) stillede i januar en række spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager (LA) om virksomheders produktion af gratis undervisningsmateriale.
Annette Lind (S) stillede i januar en række spørgsmål til undervisningsminister Merete Riisager (LA) om virksomheders produktion af gratis undervisningsmateriale.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Niels Frederik Rickers

Under alle omstændigheder er der ikke nogen private firmaer, der udgiver det her, bare fordi de vil det offentlige godt. De skal have et eller andet igen for det.

Dorte Lange
Næstformand, Danmarks Lærerforening
Fakta
Danske Banks spil "Pengeby" blev lanceret i 2008 og er en del af bankens Program for finansiel forståelse. Ifølge banken er spillet blandt andet udviklet til undervisning i matematik i folkeskolen.

Spillet henvender sig til børn fra 5 til 9 år og går ud på, at spilleren i den fiktive by Pengeby kan tjene penge og bagefter bruge dem eller spare dem op.

På spillets hjemmeside skriver de selv, at Pengeby er blevet en international succes med 5,2 millioner brugere i 8 lande, heraf 1,6 millioner i Danmark. 

De skriver også, at spillet er 
udviklet i samarbejde med eksperter inden for blandt andet børnepsykologi  og online-media. 

Kilde: Danske Bank

Der bør være langt mere kontrol med det gratis undervisningsmateriale, folkeskolerne bruger.

Det siger Socialdemokratiets undervisningsordfører, Annette Lind. 

Hun finder det problematisk, at en virksomhed som Danske Bank udbyder gratis, digitalt undervisningsmateriale til de mindste elever i form af online-spillet 'Pengeby'.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00