Sprogskoler parate til at gøre ukrainere klar til danske job

Landets sprogskoler har styrket bemandingen og er klar til at lære tusindvis af ukrainske flygtninge dansk. Ifølge FOA er sproget afgørende for, at de kan varetage job på de store velfærdsområder som ældrepleje og børnepasning, hvor der mangler hænder.

Regeringen forventer foreløbig 20.000 ukrainske flygtninge i Danmark. Ifølge FN er 2,95 millioner ukrainere indtil videre flygtet til andre europæiske lande. Her ses de ankomme til Karlskrona i Sverige. 
Regeringen forventer foreløbig 20.000 ukrainske flygtninge i Danmark. Ifølge FN er 2,95 millioner ukrainere indtil videre flygtet til andre europæiske lande. Her ses de ankomme til Karlskrona i Sverige. Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

De har ellers nedjusteret kapaciteten i takt med, at færre flygtninge kommer til Danmark.  

Men de danske sprogskoler melder sig nu klar til at undervise de op mod 20.000 ukrainske flygtninge, som regeringen forventer, i det danske sprog.

”Vi var begyndt at ansætte flere undervisere, kort før krigen brød ud, hvor vi kunne se, at Folketinget stod til at lempe reglerne for udenlandsk arbejdskraft mere generelt. Vi er vant til at op- og nedjustere hurtigt, og vi har fået kontakt til undervisere, der kan påtage sig opgaven med ukrainerne,” siger formand Lars Nordborg, der repræsenterer 50 sprogcentre, der peger på, at sprogcentrene stort set ikke underviser syriske flygtninge.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00